Інформація для орендарів комунального майна

Для орендарів комунального майна надаємо інформацію щодо заяв на продовження договорів оренди згідно вимог нового Закону "Про оренду державного та комунального майна" слід подавати за 3 місяці до закінчення договору (важливо: якщо заява не подана, договір припиняється).
Продовження договорів оренди буде відбуватися наступним чином: для орендарів, договірні відносини з якими є 5 або менше 5 років, або якщо орендар відноситься до категорій орендарів, передбачених ч.1, ч.2. ст.15 Закону - договір буде продовжуватися на тих самих умовах щодо терміну, як і попередній договір. Орендар повинен із заявою надати звіт про оцінку майна та рецензію на нього. 
Для орендарів, договірні відносини з якими понад 5 років і вони не підпадають під жодну з категорій орендарів з ч.1 і ч.2.ст.15 Закону - такі приміщення будуть виноситись на аукціон з оренди в системі Prozorro. Переважне право існуючого орендаря на продовження договору буде збережено за таких умови: договір з ним може бути продовжений, якщо орендар візьме участь в аукціоні та погодиться на найвищу запропоновану орендну плату в ході торгів.
Допомагаємо орендарям: провели зустріч з тими орендарями, договори оренди яких закінчуються в жовтні цього року, підготували перелік документів для кожного, додали примірну заяву на продовження. Таких орендарів - 24. З них прогнозовано — у 9 приміщеннях будемо проводити аукціони з оренди. На всі питання щодо участі в аукціоні, питання продовження договору роз'яснюємо.
Надаємо посилання на перелік договорів оренди комунального майна https://opendata.city-adm.lviv.ua/dataset/perelik-dohovoriv-orendy-na-komunalnu-vlasnist-lvova-za-2020

Категорія Оренда