Перемога: оренда через Prozorro – помісячно 58 тис грн до бюджету міста

Управлінням комунальної власності 29 серпня 2019 р. в електронній  системі ProZorro.Продажі проведено два комерційних конкурси з метою надання в оренду вільних нежитлових приміщень комунальної власності м. Львова.

І. вул. Старознесенська, 194: 1-ий поверх, площа 104,6 кв м, колишній магазин. Термін оренди 5 років з обов’язковим цільовим призначенням: для торгівельних об’єктів з продажу продовольчих товарів

До управління комунальної власності надійшло звернення депутата Ю. Кужелюка з підписами жителів мікрорайону Кривчиці з проханням посприяти у відкритті продуктового магазину.

Право стати орендарем нежитлових приміщень першого поверху загальною площею 104,6 кв м на вул. Старознесенській, 194 виборювало п’ять учасників. Внаслідок електронних торгів місячна орендна плата зросла з 8 827, 33 грн до 40 010,00 грн!!! Тобто початкова ціна зросла більш, ніж у 4,5 разів. Оренда одного квадратного метра при цьому становить 382 грн. Вітаємо переможця комерційного конкурсу приватне підприємство "СТО-ВП" та сподіваємось, що найближчим часом буде підписано договір оренди і відкриється магазин продовольчих товарів.

ІІ. вул. П. Орлика, 4: 1-ий поверх, площа 21,1 кв м. Об’єкт знаходиться в комунальній міській дитячій клінічній лікарні, яка звернулась до управління комунальної власності щодо розміщення у ньому аптечного пункту.

В електронних торгах щодо оренди цих приміщень брало участь три учасника. Початкова місячна плата для цих приміщень становила 2 291,67 грн ( 108,6 грн/кв м). Внаслідок торгів орендна плата зросла майже у 8 разів!!! Переможцем комерційного конкурсу стала ФОП "Чабан Л. С.", яка запропонувала найвищу орендну плату у розмірі 18 000 грн. Оренда одного метра квадратного при цьому  становитиме 853 грн.

В результаті проведених двох комерційних конкурсів бюджет міста Львова щомісячно поповнюватиметься  більш ніж на 58 тис. грн.

«Prozorro.Продажіякісний і швидкий інструмент для міст, які реально хочуть здавати в оренду своє майно публічно та за добрими ринковими цінами. Ми у Львові це активно використовуємо.

Взагалі, зараз управління комунальної власності працює над спрощенням і пришвидшенням самого процесу передачі майна в оренду без довгих процедур, прийняття різноманітних рішень на комісіях. Будемо ініціювати також зміни до Закону України про оренду, щоб міста могли швидко і ефективно виключно через  Prozorro.Продажі здавати в оренду своє майно», - повідомила начальник управління комунальної власності Інна Свистун

Категорія Конкурси